ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Uluslararası Cevat Ülger Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Cevat Ülger Anadolu İmam Hatip Lisesinde Dilimizin Zenginliği projesi kapsamında öğrencilerimize  Yusuf Has Hacip 'in "Kutadgu Bilig "adlı eseri  okutulmuştur.

Ögrencilerimiz Kutadgu Bilig'de yer alan özdeyişlerden beğendikleri cümleleri kitap ayracı olarak tasarla mış ve arkadaslarına hediye etmişlerdir.

Mrt

ÖZELLİKLE HUKUK FAKÜLTESİ KAZANMAYI HEDEFLEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN İLGİSİNİ ÇEKEN GEZİDE MAHKEMELERİN İŞLEYİŞİNİ YAKINDAN TAKİP ETTİK. ÖĞRENCİLERİMİZ İLGİLİ PERSONELİN VERDİĞİ BİLGİLERLE HUKUK SİSTEMİ HAKKINDA ŞAŞIRTICI BİLGİLER EDİNDİLER. GEZİYE KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

MSÜ TANITIM ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMENİMİZ MELTEM EROL TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ. MSÜ AFİŞLERİ OKULUMUZUN BİRÇOK YERİNE ASILDI. SINIFLARIMIZDA MSÜ TANITIM VİDEOSU İZLENDİ. MSÜ'NİN YOU TUBE KANALI ÖĞRENCİLERE TANITILDI. MSÜ SINAVI BAŞVURU SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERE DESTEK OLUNDU. SINAVA GİRECEK 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

Şbt

12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK SINAVA YÖNELİK MOTİVASTON ETKİNLİKLERİMİZ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞABİLECEKLERİ BİR ORTAMDA  DÜZENLİ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR. DENEME SINAVI TAKTİKLERİ, ETKİLİ DERS ÇALIŞMA GİBİ KONULARI BARINDIRAN ETKİNLİKLER OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ MELTEM EROL ÖZCAN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE UYGULANIYOR. AYRICA ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLAN BU DÖNEMDE MESLEKİ HEDEF BELİRLEME VE KARİYER PLANLAMA KONULARINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SINAV-SORU REHBERLERİ ETKİN GÖREV ALIYOR. OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ MESLEK SEÇİMİ KONUSUNDA BİREYSEL GÖRÜŞMELER YAPARAK ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE YERLEŞME SÜRECİNDE YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Şbt

OKUL MÜDÜR YARDIMCIMIZ TAHİR YILDIZ VE OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ MELTEM EROL  FADİME SARAR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TERÜBE PAYLAŞIMIVE PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI. TOPLANTIDA PROJEYE KATILAN OKULLAR GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ ETKİNLİKLERİ PAYLAŞTI.  OKULLARIN BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞTIĞI TOPLANTIDA, GERÇEKLEŞTİRİLEN  İYİ UYGULAMALARIN DİĞER OKULLARDA DA UYGULANMASI TEMENNİ EDİLDİ. TOPLANTIDA AŞAĞIDA LİSTELENENEN ORTAK KARARLAR ALINDI.

·         Öğrencilerimizin ve okullarımızın Hedef 2024 hedeflerine ulaşabilmesi için ilgili kurumlarca yardımcı kaynaklarla destek verilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz.

·         Hedef YKS 2024 projesi kapsamında olan İmam Hatip Liseleri arasında iki dönem ikişer defa olmak üzere deneme sınavlarının (2 TYT, 2 AYT) yapılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz.

·         EBA Akademik Destek platformunun etkin kullanımının teşvik edilmesi.

·         Mezun ve meslek tanıtım günlerinin ortak yapılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz.

Şbt

ÖĞRENCİLERİMİZE 2024-2025 YILINCA KATILACAKLARI ETKİNLİKLER VE DENEME SINAVLARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ. VELİLERE İDE HAZIRLANAN BRÖŞÜRLER GÖNDERİLDİ.

Şbt

ÖĞRENCİLERİMİZ MİSAFİR KONUŞMACILARIMIZ VE REHBER ÖĞRETMENİMİZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN SEMİNERLERDE  BİR ÇOK KONUDA BİLGİLENİP MERAK ETTTİKLERİ KONULARI TARTIŞMA FIRSATI BULUYOR.

Şbt

SINAV-SORU REHBERLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN DURUMLARI DANIŞMAN ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE ANALİZ EDİLDİ. ÖĞRETMENLERİMİZ VELİLERİMİZLE TELEFONDA VE YÜZYÜZE GÖRÜŞEREK ÖĞRENCİLERİN DURUMLARI HAKKINDA BİLGLENDİRME YAPTI.

Şbt

12. sınıf öğrenclerimizle birlikte ESTÜ kampüsünü gezdik. Öğrencilerimiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde yapılan sunuda fakültenin bölümleri hakkında bilgilendiler. Merak ettikleri konuları sorarak bilgi eksikliklerini giderdiler. Mühendislik fakültesinde öğrencilerimizle birlikte uygulama sınflarına giderek gözlem yaptık. Katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

OKULUMUZDA DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER UYGULANDI.

Ara

Seminer sırasında geleceğin meslekleri üzerinde duruldu. Öğrencilerimiz daha önce hiç duymadıkları meslekleri tanıma fırsatı buldular. 10. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirilen etkinlikte meslek seçimi yaparken ilgi, yetenek ve değer kavramlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ara

Doğanın ücra köşelerinde kalmış güzelliklerine doğru bir yolculuk yapan öğrencilerimiz Okan Yılmaz hocamızın sunum ve şöyleşileri ile  fotoğrafçılık mesleğini yakından tanıma fırsatı buldular.